Behandlinger

Alm. tandundersøgelse, implantater, tandudtrækning eller noget helt andet

Ny pateint?

Ring til os på 75 86 60 12 eller email os på 

Tandfyldning

Fyldningen kaldes også for en plombe. Med en plastfyldning opnår man bedst lighed mellem dine tænder og fyldningen, specielt fordi det er tandfarvet. Har du en stærk destrueret tand, misfarvet eller misdannet tand der ikke kan repareres med en plastfyldning er det nødvendigt med en tandkrone. Kronen styrker tanden og sikrer at den ikke knækker. Kroner fremstilles i guld, stål, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (metal-keramik).

AFTAGELIGE PROTESER

Ved alle eller flere mistede tænder, kan der laves en del, eller helprotese, der erstatter de mistede tænder. Det er lavet af akryl og kan have synlige metalbøjler, der støtter om tænderne. Det er aftageligt og skal tages ud og renses. Man skal vænne sig til at have et fremmedlegeme i munden. Med tiden kan proteserne sidde dårligt, pga. svind af knogle/ slimhinder, slidtage af gammel protese mm.

Når man har proteser, er det derfor stadigvæk vigtigt, at komme til tandlægen, der kontrollerer slimhinderne, fjerner evt. tandsten og misfarvninger af protesen og kan justere den. Efter mange år med samme protese, er det som regel nødvendigt, at lave en underforing (rebasering), eller at lave en ny protese, pga. dårlig pasform. Ved straks (immidiat) tandudtrækninger, og aflevering af protese, skal der efter 3-6 måneder, laves en underforing (rebasering). Det skyldes knoglesvind efter tandudtrækningen, der resulterer i, at protesen sidder løst. Protesen skal tages ud og rengøres hver dag med sæbe og vand. Undgå at rengøre med tandpasta, der slider på protesen. Alternativ til aftagelige proteser, er implantater (se implantater).

KRONE- OG BROARBEJDE

Har du en stærk destrueret tand, misfarvet eller misdannet tand, der ikke kan repareres med en fyldning, er det nødvendigt med en tand-krone ​ ​tand-thumbnail Kronen styrker tanden, og sikrer at den ikke knækker. tand-thumbnail Kronen har en høj æstetik, og sidder godt fast. tand-thumbnail Kroner og broer er langtidsholdbare løsninger. Kroner fremstilles i guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (metal-keramik). Metal-keramik og porcelæns-kroner har farve og form, som dine tænder (der laves en farveprøve, inden fremstilling af krone). Derfor passer metal-keramik-kroner naturligt ind, med dine andre tænder. En bro kan erstatte mistede tænder. Broen kræver dog, at der er flere naturlige tænder til at bære den. En bro vil hurtigt komme til at føles som dine egne tænder + at du får et pænere udseende og flere tænder at tygge med. En bro er en fastsiddende løsning.

IMPLANTATBEHANDLINGER

ENKELT TANDS IMPLANTAT

Har du været uheldig at miste en tand, vil du opleve at et tandimplantat kan hjælpe dig. Behandlingen er effektiv, holdbar og kan benyttes af alle aldersgrupper. ​Man indsætter en kunstig rod af titanium, hvor tandroden tidligere sad. Efter en helingstid på 4-12 uger kan man tage aftryk og derefter montere en porcelænskrone på roden.

RODBEHANDLINGER

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden når helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven. ​En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger for tæt på tandnerven. Klinikken anvender moderne og veldokumenterede rodbehandlingsteknikker, som afkorter behandlingstiden og øger succesraten betydeligt.

Rodbehandling foretages i lokalbedøvelse og er normalt en smertefri behandling. Hvis det ikke er muligt at bedøve tanden effektivt, skyldes det som regel kraftig betændelse, som antibiotika, f.eks. penicillin, vil kunne slå midlertidigt ned, så det bliver muligt at bedøve effektivt.

Bøjlesystem

Nyt bøjlesystem retter tænderne på 6 -12 måneder. Ring og hør nærmere på ​75 86 60 12